Rawatan Resdung Tradisional

rawatan resdung tradisional

Bagi yang menghadapi masalah resdung dan ingin cuba rawatan secara tradisional, cubalah petua ini.

Petua ini secara tidak langsung ‘menjimatkan’ kerana ia menggunakan uncang teh yang biasanya dibuang begitu saja. Selepas dah selesai guna (bancuh) teh, simpanlah uncang-uncang teh tersebut.

Pada waktu yang sesuai contohnya sebelum mandi, ambil satu uncang teh dan gosokkan perlahan-lahan ke muka. Kemudian biarkan seketika supaya kulit dapat menyerap intipati serbuk teh. Selepas itu barulah dibasuh muka dengan air bersih.  Jika rajin mengamalkannya, insya-Allah masalah resdung (dan jerawat) pasti berkurangan.

cari petua:

rawatan resdung, ubat resdung tradisional, cara merawat resdung, ubat resdung, petua hilangkan resdung

Comments

    • admin says

      Cuba lah. Saya rasa tak ada ‘side effect’ pun kalau nak mencuba guna serbuk teh tu. At least cuba dulu seminggu dua dan tengok samada ada perubahan.

      • nadia says

        salam. ada tak petua lain.. resdung sy teramat teruk.. berbau busu sangat especially bahagian muka n kepala.

        • mas says

          Guna garam himalaya,,,bancuh dengan air n masuk dlm hidung kanan kuar semula dr hidung kiri,,,atau pun titis kn dlm hidung

  1. shah says

    ubat resdung kapsul tradisional, campuran herba , Insyaallah memberi keselesaan kepada anda..
    more detail contact 0148074327…

  2. nurhidayah buari says

    Kalo guna serbuk teh tu kan nk kene sejuk an dulu serbuk teh tu kew dalam peti sejuk n serbuk teh bleh kew hilangkan jerawat dan parut jerawat

  3. nurhidayah buari says

    Uncang teh yg dibuat air teh o sahaja ke bleh digunakan atau uncang teh yg dibuat air teh tarik pun bleh digunakan..sila reply yew

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *